ÜRÜNLER

Diğer Kaplama Tesisleri

Altın Kaplama Tesisleri

Elektrolitik Altın Kaplama ; çelik, alüminyum ve alaşımları, çinko ve alaşımları ile nikel ve alaşımları üzerine yapılabilen sert, aşınmaya dayanıklı ve parlak sarı görünümlü asidik tip bir elektro kaplamadır.

Altın elementi asal bir element olması dolayısıyla yüksek korozyon ve kimyasal mukavemetiyle birlikte, üstün iletkenlik özelliği gösterir. Altın Kaplama Tesisleri Altın Kaplamayı kuyum sektörünün istediği dekoratif görünümünün yanında; elektrik, elektronik, savunma ve havacılık endüstrilerinde vazgeçilmez kılmaktadır.

Elektroforetik lak Kaplama Tesisleri

Düşük sıcaklıkta (120-140 °C) kürlenmesini tamamlayan ekonomik, çevreci ve yenilikçi özel bir kaplama teknolojidir.

Kullanım alanı her geçen gün artmakla birlikte; başta Pirinç olmak üzere Çinko alaşımlı materyallere uygulanmakta ve dekoratif amaçlı birçok sektörde kullanılmaktadır.

İşletilmesi son derece kolay, çevreci ve ekonomik olan Katodik elektroforetik lak diye de tanımlanan kaplama prosesinin, işletme maliyetleri de son derece düşüktür.

Birçok farklı renk seçeneğiyle birlikte Katodik elektroforetik lak sistemleriyle dekoratif amaçlı kullanılabilecek ürünlerin aşınma ve korozyon direncine karşıda şeffaf metalik lak uygulamalarıyla estetik görünümlerde elde edilebilir.

Kataforetik elektroforetik lak uygulamaları, kuyum ve tekstil aksesuarlarında, mobilya sanayiinde kullanılabildiği gibi, inşaat sektöründen, aydınlatma sektörüne kadar birçok farklı alanlarda uygulama şansı buluyor.

Bronz Kaplama Tesisleri

Bronz kaplama, çelik ve madeni eşyaların ya da aydınlatma aksesuarlarının kaplamasında tercih edilen ağırlıkla dekoratif özellikleriyle ön plana çıkan bir kaplama türüdür. Bronz Kaplama Tesisleri

Gümüş Kaplama Tesisleri

Korozyon direnci, iletkenlik gücü yüksek bir element olan Gümüş; kendisine özgün parlak beyaz renkli bir metaldir. Bu üstün özellikleriyle endüstride elektrik konnektörleri gibi iletkenlik gereken alanlarda kullanıldığı gibi başta dekorasyon olmak üzere kuyum sektörününde tercih edilen kaplamalarındandır.

Siyah Oksidasyon Kaplama Tesisleri

Basit anlatımıyla ‘yüzey dağlama’ uygulaması olarak nitelendirebiliriz ki piyasa da ağırlıkla ‘Karartma’ olarak da isimlendirilir.

Teknik anlamdaysa en yalın anlatımıyla; kimyasal yüzey işlemlerle temizliği sağlanmış, durulanmış parçaların; minimum 140-150 °C’ lik parça ısısı ve formülüze edilmiş yüksek bazik karakterli, agresif bir kimyasal tank içinde; daldırma yöntemiyle yaklaşık 10 dakika reaksiyona tabi tutularak, metal yüzeyinde Fe2O3 ve Fe3O4 kaplama kalınlığının 2-5 µm aralığında olduğu, koyu siyah görünümlü, amorf bir film tabakası oluşturma ve ardından kaplanan ürünün çalışma koşullarına göre seçilecek, koruyucu bir yağla yağlanması işlemine Siyah Oksidasyon (karartma) diyoruz.

Endüstride ağırlıkla kullanım amacı; sistem bileşenlerinin yapışmasını ve yüzey pürüzlülüğünün azaltılmasıyla oluşturulan demir oksit film tabakasıyla önlemektir.

Yüksek ısı oluşabilecek, özellikle sürtünme yoğun ortamlarda (savunma sanayi parçaları, amortisör ve pompa milleri, tekstil makina sistemleri ve motor içi mekanik parçaları) çalışan ve soğutmanın hiçbir biçimde sağlanamadığı girift bölgelerde (Alüminyum/ Plastik ekstrüzyon ve enjeksiyon kalıplarında) Siyah Oksidasyon kaplama tercih edilmelidir.

Siyah oksidasyon (Karartma); yüksek bazik karakteri nedeniyle; ve gerçekleşen kimyasal reaksiyon ve proses parametreleri kontrollü olduğu sürece, (konsantrasyon, süre, temizlik vb) hidrojen gevrekliği- kırılganlığı oluşmaz.

Siyah oksidasyon, yüzeyin aşınma direncini arttırdığı gibi oluşturduğu Van der Waals kuvvetiyle de metalin adhezyonunu arttırır ki bu da daha sonra uygulanabilecek olan yapıştırıcı, boya ve farklı uygulamaların daha iyi tutunumunu sağlar.

Tuzlu sis dayanımı proses takibi ve uygulama kalitesine bağlı olarak yaklaşık 200 saatlere kadar ulaşabilir, estetik bir görünümünün yanında 40 HRC sertiğe ulaşabilir ki, sertlik arttıkça yüzey parlaklığı da artacaktır.

© 2021 Eplas Makina San. Tic. A.ş.
Design Zersoft